Skip to main content

Sinkkinikkelipinnoitteessa on ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka mahdollistavat lopputuotteelle muita pinnoitteita kestävämmän laadun ja pidemmän elinkaaren. Sinkkinikkelin erinomainen korroosion-, kulutuksen ja lämpötilankesto takaavat, että sinkkinikkelillä pinnoitettu tuote selviää haastavistakin olosuhteista sekä käyttötarkoituksista.

Sinkkinikkelipinnoite sopii kaikille teollisuudenaloille aina auto- ja koneteollisuudesta ilmailu- ja rautatieteollisuuteen. Rakennuksissa ja infrastruktuureissa se kestää kaikkein vaativimpiakin sääolosuhteita. Pitkän käyttöikänsä ansiosta sinkkinikkelillä päällystetty komponentti on kustannustehokas ratkaisu, vaikka sinkkinikkelillä on muita pinnoitteita kalliimpi ostohinta.

Näin pintakäsittely voi ratkaista tulevatkin kaupat

Lue lisää →

Sinkkinikkeli kestää korroosiota

Sinkkinikkeli tarjoaa tutkimusten mukaan korroosiota vastaan jopa kymmenen kertaa paremman suojan kuin muut sinkkipinnoitteet. Siksi sinkkinikkeli on ihanteellinen pinnoite silloin, kun erinomainen korroosionsuoja on haastavien sääolosuhteiden vuoksi välttämättömyys. Suhteessa muilla pintamateriaaleilla pinnoitettuihin tuotteisiin sinkkinikkelöidyillä rakenteilla ja komponenteilla on pidempi käyttöikä ja vähemmän huollon tarvetta, koska korroosio ei muuta niitä käyttökelvottomiksi. Lisäksi sinkkinikkelipinnoitettu metalli ei muodosta toisen metallin kanssa sähköparia yhtä helposti kuin esimerkiksi sähkösinkitty pinta, mikä vähentää merkittävästi galvaanisen korroosion riskiä esimerkiksi alumiinia kiinnitettäessä. Sinkkinikkelikiinnikkeet soveltuvatkin hyvin laajasti alumiinin kiinnittämiseen. Maailmalla sinkkinikkelin suosio on suuressa kasvussa, koska sillä on huomattava merkitys lopputuotteen kokonaislaadulle.

Lue lisää pintakäsittelyn vaikutuksesta lopputuotteen kokonaislaadulle >>

Sinkkinikkeli kestää kulutusta

Kova, ohut ja tasainen sinkkinikkelipinnoite tarjoaa sinkkipäällystettä paremman suojan kulutusta vastaan. Näin ollen sinkkinikkelipinnoitetut rakenteet ja komponentit kestävät käytössä pidempään kuin esimerkiksi sähkösinkityt osat. Kitkanhallintakäsittelyt tuovat laatuvarmuutta kokoonpanoon sekä sujuvuutta tuotantoon, ja tasaisen pinnan vuoksi sinkkinikkelipinnoitetta on kaiken lisäksi helppo maalata. Vickers-kovuusasteikolla sinkkinikkelillä päällystettyjen osien kovuus on 450, kun vastaava luku pelkällä sinkkipäällysteellä on alle 150.

Tutustu sinkkinikkelin teknisiin ominaisuuksiin >>

Sinkkinikkeli kestää lämpöä

Testit ovat osoittaneet sinkkinikkelikomponenttien säilyttävän korroosionkestonsa jopa 300 °C:n lämpötilassa, kun taas pelkällä sinkkipäällysteellä pinnoitetut osat kestävät vain noin 120 °C:n lämpötilaa. Hyvästä lämpötilankestosta on hyötyä esimerkiksi autoteollisuudessa: automoottorien kokojen pienetessä niiden käyttölämpötilat nousevat, mikä aiheuttaa lämpöjännitystä myös moottoritilan komponenteille, ja niiden on siedettävä korkeita lämpötiloja.

Lue, miten sinkitys tapahtuu >>

Haluatko kuulla lisää sinkkinikkelin ominaisuuksista?

Varaa 30 minuutin esittelyaika

Varaa 30 minuutin esittelyaika →