Skip to main content

Sinkityksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi päällystettävän kappaleen koko, paino, muoto, pinnoitettava pinta-ala sekä eräkoko. Hinnan lisäksi ostajan kannattaa kiinnittää huomiota palvelun sujuvuuteen.

Sinkitykselle ei ole olemassa yhtä kiinteää hintaa, sillä hinnoitteluun vaikuttavat niin kappaleen kuin eränkin koko. LSP:n toimitusjohtajan Tuomas Heikkilän mukaan vallalla oleva tuotannonohjaustapa on ohjannut ostajia siihen, että erät pyritään pitämään pieninä: näin vältytään turhilta varastointivaiheilta sekä ylimääräisten tuotteiden valmistukselta.

– Pienissä erissä on meille kuitenkin hallinnollisesti sama määrä työtä kuin isommissakin erissä: esimerkiksi paperityöt, vastaanotto, lähetys ja telineiden asetukset pitää joka tapauksessa tehdä. Siksi meillä on käytössä minimiveloitus, joka näissä pienissä erissä tietysti nostaa kappalekohtaista pinnoitushintaa.

Näin ollen isompi erä tulee monesti edullisemmaksi.

– Suomessa ja nykyisellä kustannustasolla myös rahtikustannukset tulevat pienemmissä erissä isommiksi, Heikkilä täydentää.

Piirustukset tarjouksen tueksi

LSP:llä on käytössä sekä kappale- ja kilomäärään, eräkokoon että pinta-alaan perustavia hintoja.

– Näistä helpointa on käyttää painoon perustavaa hintaa, mutta se edellyttää, että erät ja pinnoitettavien tuotteiden tyypit ovat melko samanlaisia erien välillä. Kevyemmistä materiaaleista tehtyjen tuotteiden kg-hinnat ovat korkeampia kuin raskaammista tehtyjen, eli ei ole olemassa yhtä oikeaa kg-hintaa.

Muut hinnoittelutavat ovat tarkempia mutta teettävät enemmän työtä. Kun pyytää tarjousta, saa tarkimman hinta-arvion piirustuksia vastaan.

– Tarjoukset kannattaa laskea piirustusten perusteella. Niissä on hyvä olla näkyvissä kaikki mitat sekä valmiin kappaleen paino ja eräkoko. Joissakin tapauksissa on helpointa sopia koe-erälle hinta ja tarjota lopullinen hinta sen perusteella.

Sinkityksen hinta ei yksin ratkaise kauppoja

Toki oikeaa pintakäsittelijää valitessa kannattaa kiinnittää huomiota myös muihinkin seikkoihin kuin pelkkään hintaan.

– Palvelun kokonaislaatua arvostetaan jatkuvasti aiempaa enemmän. Siihen sisältyvät esimerkiksi toimitusajat, toimitusaikojen pitävyys sekä asioinnin vaivattomuus, kuten kuljetusten sujuvuus ja pinnoituskumppanin hyvä tavoitettavuus puhelimella tai sähköpostilla. Asiakkaamme arvostavat myös tukea, jota tarjoamme pintakäsittelymateriaalin ja -menetelmän valinnassa, Heikkilä kertoo.

Loppusummaan vaikuttavat myös kuljetuskulut. LSP:n omien kuljetusten vakioreitit kulkevat Turkuun, Tampereelle, Hämeenlinnaan, Hyvinkäälle, Riihimäelle, Poriin sekä Raumalle.

– Toki yhteistyössä kuljetusliikkeiden kanssa kuljetamme tuotteitamme myös vakioreittiemme ulkopuolelle. Tarjousvaiheessa kannattaakin kysäistä kuljetusmahdollisuuksistamme mihin päin Suomea tahansa.

Lue täältä, miten valita oikea pinnoite!